Cultureel centrum Triangel - Venhuizen

Concert

"Van Bach tot Lady Gaga"
Gevarieerd concert met zang, piano, fluit en orgel in Venhuizen

Datum: Zondag 29 mei 2022
Aanvang: 15.30 uur
Locatie: PKN kerk - Cultureel centrum Triangel
Toegang: € 12,50 kinderen tot 16 jaar € 6,50 (pinnen kan)

Reserveren kan: info@triangel-venhuizen.nl

Op 29 mei 2022 geven de zangeressen Geanne van Soelen en Ellen Zwaan met begeleiding van pianist/organist Dick Grasman een boeiend concert in de NH kerk (Cultureel Centrum De Triangel) te Venhuizen.

Er zullen pop-, rock-, musical- en folksongs ten gehore worden gebracht, maar ook luisterliedjes en klassieke stukken met fluit en piano en orgel solo. De zangeressen zullen zowel solo als in duetten hun songs uitvoeren. Ellen wisselt haar zang bij sommige nummers af met fluitspel, vooral in de nummers uit de sixties en de seventies, toen de fluit zeer populair was in de popmuziek. De uitgevoerde popsongs van beiden beslaan een periode van de sixties (The Mamas and the Papas bijv.) tot aan nu (Lady Gaga en Billy Eilish). Het programma zal afgesloten worden met het begin van de Canon van Pachelbel, gespeeld door fluit en piano, waarna negen popsongs gezongen zullen worden, die op dit klassieke muziekstuk gebaseerd zijn, qua akkoordenschema of melodie.

Geanne van Soelen zong al van jongs af aan in verscheidene koren, waaronder in het Nationaal Jeugd Vrouwenkoor, maar treedt de laatste tijd vooral solo op, vaak met begeleiding van Dick Grasman. Zij heeft een voorliefde voor songs waarbij behalve de muziek ook de tekst heel belangrijk is. Zij is studente Culturele en Maatschappelijke Vorming in Amsterdam.

Ellen Zwaan speelt al jaren dwarsfluit en als zodanig bij voorkeur klassieke muziek. Op dit concert speelt zij op fluit een stuk van Bach. Als zangeres echter heeft zij een voorkeur voor pop- en rockballads, zoals die van Anouk en Duffy. Van beroep is zij leerkracht in het basisonderwijs. Ruim twintig jaar geleden was Dick Grasman haar leraar Duits.

Dick Grasman was op 15-jarige leeftijd al organist van een kerk in Jutphaas (nu Nieuwegein). Hij trad daarna op met vele koren, zangers en zangeressen en allerlei instrumentalisten, met orkesten en zelfs in een popband als toetsenist. Hij speelt zowel pop- als klassieke muziek op piano en kerkorgel. Tijdens dit optreden speelt hij het orgelconcert "Koekkoek en Nachtegaal" van G.F. Händel.

concert Cultureel centrum Triangel


Concert Noord-Hollands ouderenorkest

Datum: Zondag 19 juni 2022
Aanvang:
Locatie: PKN kerk - Cultureel centrum Triangel
Toegang:

Later meer informatie...


Plaats bespreken voor de concerten: info@triangel-venhuizen.nl
of telefonisch na 18.00 uur: 0228 542129 – b.g.g. 0228 542117
(tenzij anders aangegeven)

Het programma van Cultureel centrum Triangel

 

Wordt donateur!