Expositie

“ KUNSTSCHOLING: groep 7 van de Josefschool uit Venhuizen krijgt tekst en uitleg van de kunstenaars. Met een kunstkijkwijzer konden de kinderen hun indrukken weergeven. Sommigen voelden zich eenzaam bij  bepaalde werken of somber, en vonden het toch mooi. Andere werken inspireerden tot dansen. Vooral veel kleur in de schilderijen werden hoog gewaardeerd. Het bezoek is financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage uit Het Zuster Schoenmaker fonds. -Fotoalbum-

Expositie schildersgroep "PerspeKtief"

Datum: 11, 12, 18 en 19 maart 2017
Openingstijden: 13.00 tot 17.00 uur
Locatie: PKN kerk - Cultureel centrum Triangel
Toegang: Gratis

De Triangel in Venhuizen opent op 11 maart om 14.00 uur 2017 een veelzijdige expositie van meest abstracte werken van maar liefst zeven Westfriese kunstenaars. Twee weekeinden lang is er in de NH kerk een unieke collectie van werken in olieverf, acryl, pastel en gemengde technieken te zien. Bijzonder voor een schildersgroep zijn de bronzen werken die ook geƫxposeerd worden. PerspeKtief is een hechte groep kunstenaars met onderling zeer verschillende stijlen, die al 25 jaar wekelijks bij elkaar komen.

Ria Geurtsen past verschillende technieken toe. Zoals droge-naald-etsen, druktechnieken, collages en schilderen. “Meestal begin ik met een deel van een schets en laat het dan ontstaan”. Olieverf heeft nu haar hart gestolen.

Ria Geurtsen

Ria Vlaar gebruikt acryl in gemengde techniek. Zij maakt abstract werk en laat zich inspireren door wat er in de wereld om haar heen gebeurt.

Ria Vlaar

Irene Meurs schildert graag landschappen, die zij abstraheert. Zij brengt het landschap terug naar kleuren en vlakken. “Het liefst schilder ik met olieverf, maar pastel vind ik ook een heerlijk materiaal. Kunstenaar Sjoerd de Vries inspireert mij ”.

Irene Meurs

Nel van Gelderen maakt bronzen beelden en abstracte schilderijen. Haar werk laat zich omschrijven als symbolisch abstract. “Het experimenteren biedt mij zijwegen, ruimte en vrijheid met als zichtbare lijn: de verandering. Overigens altijd in verwondering”.

Nel van Gelderen

Bep van Doornum werkt graag in en naar de natuur. En dat maakt zij zichtbaar. “Ik maak kleine schetsjes met pen, potlood of houtskool en werk deze schetsen uit in olieverf en pastel”. Zo ontstaan haar tekeningen en schilderijen. De in de natuur gemaakte schetsen van Gerda Entius zijn een inspiratiebron voor haar schilderijen. Rust, licht en kleur zijn voor haar belangrijke gegevens. Haar kunstwerken in deze expositie is gemaakt met olieverf.

Bep van Doornum

Hans Spigt, de enige man in de schildersgroep, is vanaf 2000 vooral gefascineerd door de abstracte schilderkunst. “Ik heb me daarop toegelegd door veel te lezen, het volgen van cursussen en door vooral musea te bezoeken”. Zijn schilderijen zijn linnen doeken 80 bij 100 cm, of 80 bij 80 cm en zijn altijd opgebouwd met acryl verf en worden meestal afgewerkt met olieverf.

PerspeKtief

Gerda Entius 
De in de natuur gemaakte schetsen zijn een inspiratiebron voor mijn schilderijen.
Rust, licht en kleur zijn een belangrijk gegeven. De serie in de expositie is gemaakt met olieverf.

Gerda Entius

 

Het programma van Cultureel centrum Triangel