Expositie

“ Tussen kunst en  kind”: Schoolkinderen bezoeken speciaal de expositie en krijgen toelichting op de werken van de kunstenaars. De kinderen wordt gevraagd goed te kijken naar de kunstwerken en op papier te zetten wat ze van de werken vinden en een aantal vragen te beantwoorden. Jong geleerd oud gedaan! -Fotoalbum-

Najaarsexpositie "Familie"

Datum: 15, 16, 22 en 23 september 2018
Openingstijden: 13.00 tot 17.00 uur
Locatie: PKN kerk - Cultureel centrum Triangel
Toegang: Gratis

Een bijzonder familieproject  van Marja Broersen:  “Op 11.11.2011 begon ik met dit familieproject, met oude familiefoto's als uitgangspunt. Vervolgens zocht ik familieleden op: tantes, neven en nichten, ik maakte foto's en schetsen van hen,  die ik vervolgens uitwerkte tot schilderijen. Na een “familieopstelling” werd ik mij bewust van mijn voorouders, wat mij aanleiding gaf om op zoek te gaan naar hun foto's.  Van die foto's heb ik weer schilderijen gemaakt en zodoende heb ik mijn voorouders leren kennen.”

Marja BroersenMarja Broersen vind het bijzonder om op de geboortegrond in Venhuizen van haar overgrootouders Jacob Schaper en Dina Maria Ruyter,  te mogen exposeren. Dit project heeft haar een historisch en nostalgisch tijdsbesef gegeven en in contact gebracht met familie, familieverhalen en geschiedenis. Voor de schilderijen gebruikt ze vaak gevonden of gekregen lappen stof, zoals bedrukte gordijnstof waarvan het patroon of de kleur ook een rol is gaan spelen. Ze schildert met  gebruik van eieren, pigment en lavendelolie en brengt daarmee de portretten tot leven.

 

Noortje PeerdemanOok de getalenteerde Noortje Peerdeman uit Hem is voor deze expositie met het thema “FAMILIE” uitgenodigd. Zij heeft  de tafel als uitgangspunt gekozen in haar schilderijen. De centrale plek in huis waaraan je met familie en vrienden samen komt om te eten te drinken en te praten. De tafel zorgt ook voor ruimtelijkheid in haar werk. Iets  waar ze graag van profiteert.  De serie potloodtekeningen is zo’n 5 jaar geleden  ontstaan toen zij een voor haar onbekende foto van  familie onder ogen kreeg. Dit bracht haar op het idee om de foto als uitgangspunt te nemen voor tekeningen, kleine werkjes waarin zij de personen met elkaar combineert  tot nieuwe composities.

 

 

Nienke Bregman is al heel lang geleden voorzichtig begonnen met kleien, maar wilde het nog niet boetseren noemen. Daarna heeft Nienke Bregmanzij klei leren draaien op een schijf. Zij heeft  veel potten, schalen en schotels gemaakt, maar dat was niet echt wat zij wilde. Daarom leerde zij echt  boetseren en dat doet zij zichtbaar en nog steeds met heel veel plezier! In haar  werk maakt zij veel grote en kleine mensen. Dat vindt zij fijn om te doen, dus daar vloeit het onderwerp familie uit.

Bezoekers van de expositie en kunstenaars beleven evenveel plezier aan het kijken als aan het maken van de werken op deze aparte expositie.

 

 

Expositie

Datum: 16, 17, 23 en 24 maart 2019
Openingstijden: 13.00 tot 17.00 uur Expositie maart 2019 Triangel Venhuizen
Locatie: PKN kerk - Cultureel centrum Triangel
Toegang: Gratis

Nelleke Beenker - beelden en schilderijen
Ans de Kok -  schilderijen
Carla Miedema - papierkunst

 

Het programma van Cultureel centrum Triangel

 

Wordt donateur!