Expositie

“ KUNSTSCHOLING: groep 7 van de Josefschool uit Venhuizen krijgt tekst en uitleg van de kunstenaars. Met een kunstkijkwijzer konden de kinderen hun indrukken weergeven. Sommigen voelden zich eenzaam bij  bepaalde werken of somber, en vonden het toch mooi. Andere werken inspireerden tot dansen. Vooral veel kleur in de schilderijen werden hoog gewaardeerd. Het bezoek is financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage uit Het Zuster Schoenmaker fonds. -Fotoalbum-

Koopmans' kunstexpositie

Datum: 16, 17, 23 en 24 september 2017
Openingstijden: 13.00 tot 17.00 uur
Locatie: PKN kerk - Cultureel centrum Triangel
Toegang: Gratis

De Koopmannen exposeren!
Op 16 september opent Cultureel Centrum De Triangel in Venhuizen een bijzondere expositie van vijf leden van de familie Koopman. Een expositie van beelden, postzegelkunst, mozaïekschalen, en schilderijen. Het zijn de dochters van Gre Koopman / Poel en Simon Koopman uit Venhuizen. Gerda en Ad zijn aangetrouwd. De zonen Sam en Koos laten hun creativiteit zien door een beeld te exposeren gemaakt in het atelier van Ad Haring.
Alle kinderen hebben hun jeugd in Venhuizen doorgebracht, deze expositie in de NH kerk op 16, 17 en 23 en 24 september is daarom heel bijzonder.

Hoewel beeldhouwen de grootste passie is van Susan Koopman -albast en serpentijn zijn favoriet-, exposeert zij ook met zorgvuldig samengesteld mozaïekwerk waarbij zij oud aardewerk gebruikt. Zij geniet bij het hakken en schuren, van de spanning in holling- en bolling. Organische vormen hebben haar aandacht en bij haar streven naar meer abstractie en eenvoud.

Susan Koopman

Susan Koopman

Marian Koopman exposeert met aardewerk en bronzen sculpturen. Fossielen zijn voor haar een eindeloze inspiratiebron, waarbij vorm en kleur elkaar kunnen versterken en de verstilde tijd versteent. Haar twee dimensionele postzegelkunst geeft een bijzonder accent aan de filatelie van haar vader.

Marian Koopman

Gerda Koopman - van der Zwaan hakt en polijst uit steen abstracte beelden, die een zekere dynamische rust uitstralen. Dat klinkt tegenstrijdig, en kan dan ook door ieder weer anders geïnterpreteerd worden.

Gerda Koopman

Gerda Koopman

Greet Roijen-Koopman exposeert bijvoorbeeld met een mooi gekleurde schaal, glad en fraai, staande op een ruwe voet, die twee tegenstellingen verbindt en ondersteunt.

Greet Roijen-Koopman

Ad Haring vindt een sterke inspiratiebron in het menselijk (vrouwelijk) lichaam. Hij werkt niet zozeer gedetailleerd, maar benadrukt de essentie bijvoorbeeld in het klassieke torso. Zijn werken blijven toch  lichtvoetig/humoristisch en benadrukken vooral de veelzijdigheid van deze kunstenaar ook op doek.

Ad Haring

Ad Haring

educatief klassikaal schoolbezoek aan een kunstexpositie is mogelijk op een werkdag tussen de twee expositieweekeinden in. Dit in overleg en op afpraak met Noortje Peerdeman.

Expositie

Expositie Triangel VenhuizenDatum: 3, 4, 10 en 11 maart 2018
Openingstijden: 13.00 tot 17.00 uur
Locatie: PKN kerk - Cultureel centrum Triangel
Toegang: Gratis

Zenja van Kesteren         - schilderijen
Karin  Hoogendoorn      - keramiek
Marijke Braun                   - beelden
Piet Buijsman                    - schilderijen
Ksenia Hoff                        - sieraden

educatief klassikaal schoolbezoek aan een kunstexpositie is mogelijk op een werkdag tussen de twee expositieweekeinden in. Dit in overleg en op afpraak met Noortje Peerdeman.

 

Het programma van Cultureel centrum Triangel

 

Wordt donateur!