Expositie

“ Tussen kunst en  kind”: Schoolkinderen bezoeken speciaal de expositie en krijgen toelichting op de werken van de kunstenaars. De kinderen wordt gevraagd goed te kijken naar de kunstwerken en op papier te zetten wat ze van de werken vinden en een aantal vragen te beantwoorden. Jong geleerd oud gedaan! -Fotoalbum-


De toegang tot de exposities is vrij.
Ter bestrijding van de onkosten is er een verloting van originele kunstwerken van de exposanten.
De loten kosten  € 1,00 p. st., maar 6 loten voor slechts € 5,00.

Expositie Kunstenaarsgroep “SenArt”

Datum: 12-13 en 19-20 maart 2022
Openingstijden: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: PKN kerk - Cultureel centrum Triangel
Toegang: Gratis

SenArtVijf kunstschilders en één beeldhouwer vullen a.s. maart met hun schilderijen en beeldhouwkunst de NH kerk in Venhuizen in Cultureel centrum DE TRIANGEL. Het collectief bestaat uit Hans Alma, Wil Cordes, Obe van der Klei, Guus Köster, Martin de Rooij en Henc Valkema. Vijf schilders en Obe van der Klei als beeldhouwer. Zes Sen(ioren), zes maal Art. SenArt dus! In november 2020 vierden zij hun eerste lustrum. Deze kunstenaars exposeren afzonderlijk van elkaar of zoals in dit geval als collectief. SenArt was drie keer te gast in "hun" Haringstad en een keer op Wieringen. Vier keer veel belangstelling, vier keer een succes.  

Wil Cordes  is overleden tijdens een expositie van SENART in juli en augustus 2021. Zijn uitdrukkelijke wens was  om nog eenmaal in De Triangel te exposeren. Aan die wens geven wij gaarne gehoor in samenwerking met Senart.

Tussen de kunstenaars valt  Obe van der Klei op als enige niet-schilder. Hij creëert beelden met hamer en beitel. Beeldhouwkunst is zijn grote passie. In tegenstelling tot de schilders, laat hij iets ontstaan door materiaal weg te halen uit steen.

Een schilder als Hans Alma zet uit het niets zaken op het doek, die de confrontatie van het onzegbare en onbegrepene zijn. Dat laat zich niet anders vertalen. Met zijn penselen doet hij een poging verbinding te krijgen met een di​epere essentie.

Obe van der KleiMartin de Rooij heeft tot 2018 gewerkt als tekenleraar op het Oscar Romero in Hoorn. Daarnaast heeft hij ook altijd zelf geschilderd. Voornamelijk landschappen in aquarel. De onderwerpen zoekt hij meestal in de eigen omgeving. Het Noord Hollandse landschap waar de horizon altijd nadrukkelijk aanwezig is. De horizon gebruikt hij om de blik van de beschouwer mee te nemen in het landschap.

Wil Cordes, altijd actief voor Artsen Zonder Grenzen, was autodidact en is grenzeloos verslaafd aan olieverf. Hij werkte "nat in nat" zoals dat zo mooi heet. Zijn schilderijen "ontstaan" meestal in vrij korte tijd. De veelzijdige Wil was al meermalen een welkome  gast bij De Triangel, ook als zanger. 
Wil Cordes is overleden op 7 augustus. Postuum zal zijn werk nog geëxposeerd worden.

 

Henc Valkema maakte  een  portret van zijn Alkmaarse meester Herman Smorenburg, kunstschilder te Alkmaar.  Deze olieverf van Herman is zijn docent op de cursus fijn schilderen. Henc Valkema heeft zijn interesse verlegd van het schilderen van stadsgezichten naar portretten. En hij doe dat met veel plezier. Het portret mocht hij schilderen onder de voorwaarde ‘om van iets lelijks iets moois te maken’.

Guus Köster is leraar MO tekenen en handvaardigheid en staat al 18 jaar voor de klas. Daarna heeft hij een zeilmakerij in Enkhuizen gerund. Nu heeft hij alle tijd voor schilderen met olieverf en beeldhouwen en is hij bovendien nog gastdocent bij de schilderclub Paulus Potter in Enkhuizen.  Zijn manier van werken gaat uit van flarden van denkbeelden over kleur, vorm, lijn en alles wat hem bezig houdt. Hij laat door de vrije manier van schilderen veel aan het toeval over.

Hans Alma

Henc Valkema

Guus Köster

 

 

 

 

Het programma van Cultureel centrum Triangel

 

Wordt donateur!